Dette er den første boken om praktisk pedagogikk for høyere yrkesfaglig utdanning i Norge. Boken vektlegger betydningen av yrkespedagogikk i fagskolen, voksnes læring og realkompetanse, hvilke læringsteorier og didaktiske konsepter som tilrettelegger for voksne fagskolestudenters læring. Inkludert er eksempler på prosjektarbeid, storyline, problembasert læring fra ulike fagskoler i Norge. Lærere, veiledere og andre som tilrettelegger for voksnes læring på andre nivåer i utdanningssystemet kan også ha glede av boken. Innhold Historisk tilbakeblikk Fra fag- og yrkesopplæring til fagskole Lærerens kompetanse Yrkespedagogikk og yrkesdidaktikk Læringsteorier, kunnskap og kompetanse Realkompetanse og voksnes læring Å lede, planlegge, gjennomføre, dokumenter og evaluere læringsarbeid Nettpedagogiske modeller Veiledning og refleksjon Vurdering for læring Studieplanarbeid Storyline Prosjektarbeid Problembasert læring
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2024