Yijing

forandringens bok

av (gjendikter).

Gyldendal 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er Kinas eldste bok og regnes blant de viktigste verkene innen både den konfutsianske og den daoistiske tradisjonen. Den eldste delen er en 2800 gammel spådomsbok, senere kommentarer og tillegg har gjort boka til en visdomsbok og filosofisk tekst som mener å finne systematiske sammenhenger mellom de gamle hexagram- og linjesymbolene og alle hendelser i den fysiske verden. Med denne utgaven foreligger for første gang hele boken på norsk, oversatt direkte fra den overleverte kinesiske teksten. Har litteraturliste og navneregister.

Omtale fra forlaget

Yijing .; eller Forandringene .; er Kinas eldste bok og regnes blant de viktigste verkene innen både den konfutsianske og den daoistiske tradisjonen. Et "must" for alle som er interessert i spådomskunst, gamle, spennende skrifter og ikke-vestlig filosofi. Yijing har påvirket kinesisk tenkning i over to og et halvt tusen år, og i løpet av de siste 50 årene har den blitt en kultbok i Vesten. Med denne utgaven foreligger for første gang hele verket på norsk, oversatt fra den overleverte kinesiske teksten. Den eldste delen av Forandringene er en 2800 år gammel spådomsbok. Senere kommentarer og tillegg gjorde Forandringene til en visdomsbok og filosofisk tekst som mener å finne systematiske sammenhenger mellom de gamle hexagram- og linjesymbolene og alle hendelser i den fysiske verden. Den norske utgaven er utstyrt med de 64 hexagrammene og deres kinesiske navn i kalligrafert form. Boken inneholder også en fyldig innledning av oversetteren, illustrasjoner fra den kinesiske Yijing-tradisjonen og kart over det gamle Kina. Et "must" for alle som er interessert i spådomskunst, ikke-vestlig filosofi og den tre tusen år gamle kinesiske kulturarven. Forandringene er oversatt av Ole Bjørn Rongen (f. 1946). Rongen er utdannet sinolog med studier bl.a. i New York og Shanghai. Han har tidligere oversatt de klassiske konfutsianske tekstene (Konfutse og Mengzi, Middelvegen og Den store læra) til norsk, og underviser i journalistikk ved Høgskolen i Stavanger.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788205300767

EAN 9788205300767

Serie Ad fontes

Språk Bokmål

Sider 277

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

13 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar