Boka inneholder fagartikler, essayistiske tekster om Jan Erik Volds virke som poet, kritiker, gjendikter og oversetter, samt en samtale med Vold om hans gjendiktings- og formidlingspraksis.
Jan Erik Vold er lyriker, polemiker, litteraturformidler, performer, litteraturhistoriker, kritiker og gjendikter. Han hylles av mange og er slett ikke redd for å tråkke noen på tærne, enten det gjelder lokalpolitikere i hovedstaden, de som bestyrer landet GNORE, eller litteraturhistorikere. I denne antologien legges Volds virke som poet, kritiker og gjendikter/oversetter under lupen. Blant bidragsyterne er Volds egne forfatterkolleger og litteraturvitere fra inn- og utland. Boken inneholder fagartikler og essayistiske tekster samt en lengre samtale med Vold om hans gjendiktnings- og formidlingspraksis. Bildet vi allerede har av Vold tilføres nye trekk gjennom tekstene, som gir en allsidig og kritisk belysning av hans virke innenfor de utvalgte hovedområdene.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2011