Voksne i arbeid

fra avvikling til utvikling

av (forfatter).

Tiden 2000 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka søker å bidra til en helhetstenkning i den praktiske utformingen av en personalpolitikk der livsfaseperspektivet, og særlig seniorperspektivet, inngår som en viktig dimensjon. Boka er basert på både forfatterens og andres praktiske erfaringer fra seniorprosjekter ved flere virksomheter her i landet og i utlandet samt nasjonalt og internasjonalt forsknings- og utviklingsarbeid på feltet. Den er å betrakte som en idé- eller håndbok som kan gi veiledning når man skal ta fatt på seniorarbeidet. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Mange oppfatter kanskje seniorpolitikk som en bedrifts personalpolitiske opplegg der reparasjons- og avviklingstanken står sentralt: "Vi må gjøre noe for dem som orker mindre, er utslitte eller har skrantende helse." Det er enighet om at dette må være en del av seniorpolitikken, men det er ikke nok i seg selv. Denne boka har som mål å favne et videre perspektiv der forebygging og utvikling underveis får en mer sentral plass en reparasjon, uten at dette utelates eller undervurderes. Det tas som utgangspunkt at avslutningen på yrkeskarrieren i stor grad blir formet av hva som skjer underveis i arbeidslivet. Dette betyr for eksempel at de mulighetene for ny læring, kompetanse- og karriereutvikling som bedriften tilbyr en 40-åring, og de valg Hun/han tar når det gjelder dette tilbudet, ikke er likegyldig for vedkommendes seinkarriere. Slik vil det være selv om den det gjelder, kanskje jobber i en helt annen bedrift som 60-åring. Derfor er det viktig at personalpolitikken tar høyde for at vi går gjennom ulike faser i vår karriere og at det er utvikling og ikke avvikling som er i fokus!

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788210045431

EAN 9788210045431

Språk Bokmål

Sider 154

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket