Voices from Sápmi

Sámi women's path to autorship

av (forfatter) og Kaija Anttonen (oversetter).

DAT 2008 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Samiske kvinners litteraturhistorie er nærmere hundre år. Den første skriften av en samisk kvinne, Elsa Laulas pamflett Inför lif eller död, ble publisert 1904. Skjønnlitteraturen derimot ble først synlig på begynnelsen av 1970-tallet. Hirvonen kartlegger framveksten av samiske kvinners forfatterskap og litteraturhistorie i Norge, Sverige og Finland. Boka passer som lærebok i samisk litteratur på universitet og høgskoler, samt i samisk språk og samfunnsfag. Den kan med fordel anvendes av den som vil vite mer om samiske kvinners forfatterskap. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Samisk skjønnlitterær antologi på nordsamisk - den første på over 20 år! Dette er den første omfattende antologien av samisk skjønnlitteratur på over 20 år! Samisk litteratur har gjort enorme sprang i dette tidsrommet, og denne boka gir et godt innblikk i de viktigste temaene av klassisk og moderne samisk litteratur. Boka dekker de siste 200 år av samisk litteratur, og gir oss smakebiter på både gamle fortellende joiker, sagn og eventyr, moderne dikt, noveller og romanutdrag. Bare forfattere som opprinnelig skriver eller har skrevet på samisk er tatt med i denne boka, og forfattere som har publisert på andre samiske dialekter, er oversatt til nordsamisk. Boka er på over 300 sider, og er først og fremst tenkt brukt i videregående skole, men kan absolutt også anbefales som en første innføring i det som er og vil bli oppfattet som klassisk samisk litteratur.

Bokdetaljer

Forlag DAT

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788290625585

EAN 9788290625585

Omtalt sted Norge Sverige Finland

Språk Engelsk

Sider 263

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket