Krigen i det gamle Jugoslavia var det største sivilisasjonssammenbruddet i Europa siden 1945. I tusentall rømte mennesker fra krigens lidelser. Vitner til krig er en intervjubok med fem bosniere som endte opp i Norge, som forteller om deres opplevelser av krigen og om hvordan livet har blitt som flyktninger i Norge. Historiene deres kan være rystende, de kan være håpefulle, og de er alltid dypt menneskelige.
Dette er en bok som kan minne oss på grusomme hendelser i Europas nære historie, og som viser frem hva en stor innvandrergruppe i Norge har å bære på. Slik kan den også åpne øynene våre for hvorfor og hvordan nye flyktningegrupper må tas imot.
Forord av Helsingforskomiteens Aage Storm Borchgrevink. Illustrert med portrettfotografier av dem som forteller.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2019