Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren tar opp vitenskapsteoretiske problemstillinger som på ulikt vis belyser vitenskapens stilling i den nye situasjonen. Boken behandler en rekke sentrale problemstillinger inngående, for eksempel hypoteser og modeller, årsakssammenhenger, kaos-teori og nytte-kostnad-analyser og beslutninger. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Moderne vitenskap og teknologi er på mange måter kommet i en ny situasjon. Fenomener som før kunne betraktes som bivirkninger av den teknisk-vitenskapelige utviklingen, er blitt så store at de ikke lenger bare kan betraktes som bivirkninger. Hvordan rokkerer denne innsikten forholdet mellom sikkerhet og usikkerhet i vitenskapelige sammenhenger? Ragnar Fjelland tar i denne boka opp vitenskapsteoretiske problemstillinger som på ulikt vis belyser vitenskapens stilling i den nye situasjonen. Boka egner seg godt for alle som ønsker å bli oppdatert i forhold til vitenskapelige metoderegler og fremgangsmåter, samtidig som den også kan leses som et innlegg i den viktige debatten om vitenskapens rolle i dagens og morgendagens samfunn.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1999
Format Heftet
ISBN13 9788241709920
EAN 9788241709920
Språk Bokmål
Sider 285
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket