Vit at jeg elsker deg

om kunst og sted

av (redaktør) og Isabell Strande Kiil (illustratør).

Orkana akademisk 2015 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Under HFT 2013 Nasjonal kunstfestival i Hammerfest var temaet forholdet mellom kunst og sted. Kunstfestivalen mønstret en stor bredde av kunstnere som preget byen, og det ble avholdt et fagseminar som denne antologien bygger på. I boken har en filosof, en litteraturviter, en historiker, en antropolog, to kunsthistorikere og to kunstvitere fått boltre seg med refleksjoner om sted og kunst i nord. Forfatterne problematiserer også kampen for og retten til de rike naturressursene, at myndighetenes eksport av landsdelens skatter skal komme Nord-Norge til gode. Boken er gjennomillustrert med fotodokumentasjon fra kunstfestivalen.
Som i Hammerfest-bandet Unit Fives kjempehit «Vit at jeg elsker deg» fra 1970-tallet, minner antologien oss om den livslange relasjonen vi har til hjemstedet vårt - selv etter at vi har forlatt det.
***
Redaktør Hanne Hammer Stien var engasjert som festivalkurator og hadde ansvaret for fagseminaret antologien springer ut av. Til daglig arbeider Hammer Stien som universitetslektor ved Kunstakademiet i Tromsø og er frilans skribent og kurator, i tillegg til fast kritiker i magasinet Billedkunst.

Bla i et utdrag av boken her http://issuu.com/orkana/docs/vit_at_jeg_elsker_deg

Forlag Orkana akademisk

Utgivelsesår 2015