Hvordan kommuniserer vi med bilder? En stor del av kommunikasjonen mellom mennesker skjer i dag i digitale medier, og den er i økende grad visuell. Likevel vet vi lite om bildenes virkemåte og effekt, sammenliknet med hva vi vet om verbalspråklig kommunikasjon. I Visuelle samtaler undersøker Martin Engebretsen bruken av fotografi og grafikk i noen utvalgte nettbaserte sjangrer: journalistiske lydbildereportasjer, historiske bildesamlinger, animerte grafer i folkeopplysningens tjeneste og profilbilder på Facebook. Hvilke roller spiller de visuelle uttrykkene, hvordan samspiller de med sine omgivelser, og hva består deres virkekraft av? I en klar og forståelig fremstillingsform belyser forfatteren hvordan den omfattende digitaliseringsprosessen påvirker vårt sosiale samspill og vår visuelle kultur. Martin Engebretsen (f. 1961) er professor i språk og kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om temaer i skjæringspunktet mellom språkvitenskap og medievitenskap. De seneste årene har interessen særlig vært rettet mot anvendelsen av sammensatte multimodale tekster i digitale medier.
Forlag Fagbokforlaget Landslaget for norskundervisning
Utgivelsesår 2013
Serie LNUs skriftserie (196)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.