Violeta kommer til verden en stormfull dag i 1920, som første jente i en velstående familie med fem sønner. Etterdønningene av første verdenskrig er fremdeles merkbare, og Spanskesyken inntar hjemlandet Chile nesten i det øyeblikket hun blir født. På grunn av farens forutseenhet overlever familien, men depresjonstiden endrer alt. De mister alt de eier, og blir nødt til å trekke seg tilbake til en vill og avsidesliggende del av landet. Violeta lever et utrolig liv og opplever noen av historiens viktigste hendelser: kampen for kvinners rettigheter, tyranners seire og fall, og til slutt ikke én, men to pandemier. Gjennom øynene til en lidenskapelig og besluttsom kvinne skaper Isabel Allende nok en gang et gripende, ambisiøst og imponerende epos.
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788205576728
EAN 9788205576728
Serie Gyldendal pocket
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-tallet
Ikke den enkleste boken jeg har lest, men den er om et ekte liv. Heller ikke Violetas liv er og blir det enkleste, i et land som heller ikke er enkelt. Boka er god, skikkelig god, og jeg gir den min anbefaling. Takk til Isabel Allende.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket64 bokelskere følger dette verket.