"Vinterviken" er en actionroman og kjærlighetshistorie med16-årige John-John i hovedrollen.
16-årige John-John er på leting etter fotfeste i tilværelsen. Med på denne "finne-seg-selv-reisen" er John-Johns kamerat Slugga, og de to kameratene pendler mellom småkriminelle handlinger på "skyggesiden" og omgang med overklassen på "solsiden", mellom øst og vest, mellom boksing og Shakespeare, mellom kjærlighet og hat. John-John forelsker seg i overklassepiken Elisabeth, og oppdager at det kan være mye grums under den polerte overflaten i en luksusvilla. Mats Wahl har skrevet en vakker actionroman - en kjærlighetshistorie fra klassesamfunnets sjuskete virkelighet. "Vinterviken" ble belønnet med Augustprisen for beste ungdomsroman i 1993, og er senere filmatisert.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1996
Serie John-John (1)
Tildelt litteraturpris Augustprisen. Barne- og ungdomsbok 1993
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKranglete Brødre & Søte Søstre, det sies at kjærligheten er det største av alt. Hva skal man da si om vennskap?