Vinn eller forsvinn!

mennesket i konkurransesamfunnet

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren ser på konkurransesamfunnet med et antropologisk og etisk blikk og drøfter hvilket menneskesyn som begrunner at menneskets egeninteresse er den beste motivasjon for å oppnå det maksimale. Med litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Konkurranse er en selvfølgelig, vel innarbeidet og utbredt sosial prosess i vårt samfunn. I stor grad vurderes den positivt: Den fremmer effektivitet og prestasjonsevne samtidig som den kan ha en betydelig underholdningsverdi. Primærområdene -synes å være økonomi og idrett, men den lar seg også gjenfinne innenfor utdanning og politikk så vel som på det familiære og på det individuelle plan. Nettopp det selvfølgelige ved konkurransetanken skaper behov for en mer kritisk undersøkelse. Er konkurranse noe naturlig menneskelig? Hvilke forutsetninger bygger konkurransen på? Hvilke konsekvenser får det for mitt syn på min neste hvis vedkommende også er min konkurrent? Bidrar konkurransetanken til at mennesker kan leve et godt liv? Allerede disse spørsmålene viser hvilken nær forbindelse det er mellom etikk og konkurranse, og mellom konkurranse og vårt syn på hva mennesket er. Svein Olaf Thorbjørnsen er teolog og professor i etikk ved Det teologiske Menighetsfakultet. "... ei av dei viktigaste og mest perspektivrike fagbøkene som blei utgitt i Norge i fjor". Jakob Lothe i Morgenbladet nr 2/2009.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788245006889

EAN 9788245006889

Språk Bokmål

Sider 358

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket