Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788202618780
EAN 9788202618780
Språk Bokmål
Sider 125
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dette er en tynn liten bok om ulike typer frukt- og bærviner du kan lage selv. Boken er oversiktlig og fungerer sånn sett som et oppslagsverk, men uavhengig av om du er helt ny i vinleggingens spennende verden eller mer erfaren, er det ikke en bok jeg egentlig vil anbefale. Forfatterens viner blir sikkert gode, men oppskriftene er slumsete. Det praktiske og hendige refraktometeret har han ikke oppdaget og det oppgis ikke alkoholprosent. Hvordan smaker vinen? «Den passer til is». Hvor lenge skal vinen lagres før den drikkes? «Alle fruktviner bør lagres i 10 år». Jeg savner også tips om krydring av vin, hvorfor har han ikke tatt med f.eks. at du får kjøpt eikespon som er utmerket å bruke, ei heller nevnes «insider»-tipset om å sette til en klunk konjakk for å heve vinen til nye høyder. Musserende vin? Ingen eksempler her. Gjærtyper? Ok, her i landet får du ikke tak i mye, men du trenger da ikke gå lenger enn til Danmark før en helt ny verden åpner seg. Når det er en dedikert bok om frukt- og bærvin, hadde jeg håpet på mer enn hva du finner i Henriette Schøenberg Erkens Stor kokebok, både mht oppskrifter og framgangsmåte, men det gjør du egentlig ikke. Har du lyst til å lage vin, google vintypen og du får mange treff eller besøk en god blogg som https://www.kjell.gilje.org/vinlegging.html . Forfatteren har tidligere gitt ut bok med nesten samme tema, «Vin med smak fra natur», Cappelen 2000, tilgjengelig via NB for alle med norsk IP-adresse, denne er ikke en like systematisk gjennomgang av de ulike frukt- og bærslagene, men er på mange måter en bedre bok. Men layouten er fin og boken tar ikke mye plass i bokhylla, så boken kan sikkert inspirere mange, jeg ble dessverre litt skuffet.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket