Villrein

fjellets nomade

av (forfatter), Kjetil Bevanger (forfatter) og Per Jordhøy (illustratør).

Naturforl. 2004 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg geologisk og moderne utvikling, og dens betydning for villreinbestanden og villreinjakt. Har litteraturliste.

Omtale fra forlagetNorge forvalter den siste villreinstammen i Europa . dette er den norske storviltjakta. Villreinjakt er en utfordring. Kunnskap om villreinens biologi og atferd er én viktig forutsetning for å lykkes.

Forfatterne Kjetil Bevanger og Per Jordhøy har inngående kjennskap til villreinen etter mange års arbeid med de fantastiske reinsdyra. Det bærer boka Villrein . fjellets nomade preg av. Ikke gjennom fagtung oppramsing, men tvert imot fordi forfatterne har innsikt til å formidle det viktige på en svært lesbar måte.

Rikt innhold
Dette er ei bok som favner vidt. Her er både fortid og nåtid, biologi og jakt, trusler, forvaltning og kultur. Til sammen gir dette et spennende bilde av mange tusen års sameksistens mellom rein og menneske, og et gløtt inn i framtida. Denne rike miksen betyr også at selv garvede villreinjegere vil finne noe nytt og overraskende.

Mulig for alle
Tradisjonelt har det vært fjellbønder og noen spesielt interesserte byfolk og utlendinger som har sverget til villreinjakta. I dag er situasjonen endret, og det er ingen ting i veien for at den som ønsker det kan få jakte villrein. Dagens jegere har mulighet til å søke jaktkort i de fleste av våre 23 villreinområder, som alle omtales i boka. Boka tar også hensyn til at interessen for denne jakta fører stadig nye jegere til fjells. Her er blant annet .Førstegangsjegerens ABC., og instruktive avsnitt om slakting.
Villrein . fjellets nomade vil garantert gi intense opplevelser, enten teksten beriker leseren rent faglig eller han fascineres og inspireres av de fantastiske bildene.Bokdetaljer

Forlag Naturforl.

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788276433487

EAN 9788276433487

Språk Bokmål

Sider 167

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Andre utgaver