Vikingene

bedre enn sitt rykte

av (forfatter) og Edvard Eikill (oversetter).

Erling Skjalgssonselskapet 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en innledning til Snorre Sturlasons Heimskringla, skrevet av oversetteren av den engelske utgaven. Han betraktet vikingtiden som et sivilisasjonssammenstøt mellom det kristne Sør-Europa og det ikke-kristne Nord-Europa, og snudde bildet av vikingene som terroriserende verstinger på hodet. Han mener at vikingene levde i et velorganisert samfunn med høyt utviklet teknologi og estetisk sans, og at de tilførte resten av Europa energi og en rikere kultur.

Omtale fra forlaget

I 1844 utkom Snorre Sturlusons Heimskringla for første gang på engelsk. Oversetteren het Samuel Laing og utgivelsen hans vakte stor oppmerksomhet. Her kan du lese Laings innledning til Heimskringla - for første gang på norsk!

Laing gikk sterkt i rette med oppfatninger om vikingene som kulturløse hedninger og ville barbarer. Han snudde bildet av vikingene som terroriserende verstinger på hodet og betraktet vikingtiden som et sivilisasjonssammenstøt mellom det kristne Søreuropa og det ikke-kristne Nordeuropa.

I Skandinavia fant Laing derimot en sivilisasjon som under hedendommen hadde utviklet en rik kultur på sitt eget språk - uten noe dirigerende sentrum. Det var et velorganisert samfunn med høyt utviklet teknologi og estetisk sans, sammenfattet i vikingskipet. Laing mente friheten i Skandinavia var høyere enn innen det gamle Romerrikets grenser og at vikingene hadde tilført Europa energi og "frihetens gnist".

Forfatteren Edvard Eikill har oversatt boken og laget en biografisk skisse av Laing. Amanuensis Tore Austbø som også har vært med å bearbeide verket, har skrevet forordet. Innledningsmerknader er ved professor Torgrim Titlestad.

Bokdetaljer

Forlag Erling Skjalgssonselskapet

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788291640235

EAN 9788291640235

Omtalt tid Vikingtiden

Omtalt sted Norden Storbritannia

Språk Bokmål

Sider 94

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket