Boka presenterer Vibrandsøy, en øygruppe som ligger et steinkast fra indre havn i Haugesund. Den gir et innblikk i landskap, bebyggelse og lokalhistorie. I tillegg kommer en artikkel om framtidig bruk av øygruppa av Petter Steen jr., og en artikkel av Einar Sæbø, som forteller om sin oppvekst på øya.
Like utenfor Haugesund ligger øygruppen som går under navnet Vibrandsøy. Etter at store deler av Vibrandsøy gjennom fem generasjoner har tilhørt familien Knutsen, er eiendommen nå overfor til Haugesund kommune. "Vibrandsøy - et lite stykke paradis" gir nyttig bakgrunnsinformasjon om Vibrandsøy i fortid og nåtid. Boken inneholder artikler av Tor Inge Vormedal, Petter Steen jr. og Einar Sæbø. Sistnevnte er født og oppvokst på Vibrandsøy og i boken forteller han om sin barndoms grønne øy. "Vibrandsøy - et lite stykke paradis" er rikt illustrert med både nye og historiske bilder.
Forlag Vormedal
Utgivelsesår 2009