2017 er et merkeår for samer over hele Nordkalotten. Da er det hundre år siden de første gang organiserte seg for å kreve rett til beiteland og utdanning for samiske barn. Møtet ble avholdt i Trondheim 6. februar 1917, og det var kommet samer fra alle de nordiske landene. Den datoen og begivenheten er også bakgrunnen for samefolkets dag som blir feiret hvert år. I anledning hundreårsjubileet har vi, i samarbeid med Gáldu - resurssenter for urfolks rettigheter, laget et hefte med oppgaver som skolene kan ha nytte av.
Hva er Vi er samer ?
Vi er samer er en introduksjon om samer som er Norges og Europas eneste urbefolkning. Heftet har korte faktatekster, og er ment for videregående skole, men kan også brukes i øverste klasser i ungdomsskolen. Heftet kan bestilles fra forlaget og vi anbefaler klassesett.
Vi er samer inneholder følgende komponenter:
Faktahefte: Vi er samer. En introduksjon om Norges urbefolkning. .álliidLágádus/ForfatternesForlag. 2015.
Oppgaver til faktaheftet: Vi er samer på nettsiden: lagadus.org
Fasitsvar til oppgavene på nettsiden: lagadus.org
KAHOOT! med faktaspørsmål fra heftet. Søkeord: Vi er samer.
Fakta-arkene Vi er samer distribueres og selges: www.lagadus.org.
Forlag ČálliidLágádus
Utgivelsesår 2015