Forfatteren vokste opp på gården Hjorteset på 1930-tallet og bodde der frem til han var 17 år gammel. I boken forteller han om livet på gården, og skildrer blant annet familiens hverdagsliv, spesielle hendelser og hvordan krigen påvirket dem. Med personregister.
Dette er ei bok om livet på Hjorteset og i Hyen slik forfattaren opplevde tida frå omlag 1930 og til han flytta heimafrå rundt 1950. Det er ei levande skildring med mykje humor om livet på støyler og fjellet. Det er likevel dei mange små fortellingane om korleis ein ungdom tenkte og opplevde alt rundt seg på den tida som oftast fekk fram smilet og latteren. Det er og ei bok om familien i kvardag og fest. Mellom anna finn vi historia om det store bryllupet på Aa, då to av systrene gifte seg med brødrene Bertel og Olav Aa. Eg kan på det sterkaste anbefale boka som er svært velskriva. Kåre Hauge
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2010