Mange båtar i kystbygdene var bygde etter ein tradisjon som voks fram før vikingtida og som har heldt seg opp til våre dagar. Denne boka fortel gjennom tekst og bilete om dei siste etterkomarane av desse båtane på Vestlandet. Ho syner korleis dei vart bygde, og korleis form og seglføring skifte frå bygd til bygd. Boka gjev òg eit innsyn i livet til fedrane våre på deira ferder. Med oversikt over etterlatne arbeid av Bernhard Færøyvik. Har stikkordregister, ord- og litteraturliste.
Forlag Grøndahl og Dreyer
Utgivelsesår 1996