Boken forteller historien om datateknologi som verktøy og vitenskap ved kunnskapsbastionene NTNU og SINTEF. Her beskrives faghistorien ved disse institusjonene, så vel som datateknologiens eventyrlige utvikling i Norge. Boken er skrevet for alle som er interesserte i NTNU og SINTEF's historie, men også for dem som er interesserte i data og vår nære historie. Har litteraturliste og register.
Slutt med matematikken! Tenkemaskiner er nå konstruert, og de løser oppgaver som det ville tatt en menneskelig hjerne 100 år å klare! Morgenbladet 1950 De første datamaskinene ble kalt elektroniske kjempehjerner. I dag er datamaskiner sentrale hjelpemidler for alle.
Dette er historien om datateknologi som verktøy og vitenskap ved to av de største kunnskapsbastionene i Norge: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og SINTEF. I tillegg til å beskrive faghistorien ved ulike deler av disse institusjonene, dokumenterer boken den eventyrlige utviklingen innen datateknologi i Norge. Boken er skrevet også for dem som ikke kjenner NTNU og SINTEF, men som har en generell interesse for data og vår nære historie.
Ola Nordal er historiker med fascinasjon for teknologi. Han har hatt ansvar for oppbyggingen av et datamuseum ved NTNU, og mye av materialet til denne boken er samlet i arbeidet med museet.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2010