Verdivalg i krig og fred

12 essays om ledelse og overlevelse

Conflux 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Gjennomgangstemaet i denne boken om verdivalg er hvordan man skaffer seg innflytelse og påvirkningskraft i samfunnet, samtidig som man bevarer sin integritet. Ved å ta del i de personlige overveiningene, de utilslørte hensiktene, seiersøyeblikkene og de store og små nederlagene kan leseren få innsikt i hvordan makt og lederskap utøves på godt og vondt. Har litteraturliste.

Hvordan skaffe seg innflytelse og påvirkningskraft i samfunnet, samtidig som man bevarer sin integritet? Dette er forfatterens gjennomgangstema i en utfordrende bok om verdivalg.

Bernt H. Lund sitt liv er mangeartet. Han var politisk fange i Sachsenhausen, startvitenskapsstudent under Herbert Tingsten, formann i Clarte` aktiv fredsarbeider, rektor og innovatør for sosialarbeiderutdanningen, sykehusrådmann, finansrådmann, urbanist, departementsråd, og ambassadør i Namibia og Angola. Disse og flere virkefelt er reflektert i boken. I 2009 er det klimapolitikk Bernt H. Lund setter øverst på den politiske dagsorden. Det er tema for bokens første essay.

Ved å ta del i de personlige overveiningene, de utilslørte hensiktene, seiersøyeblikkene og de store og små nederlagene kan leseren få innsikt i hvordan makt og lederskap utøves på godt og vondt. Boken vitner også om innsats, ærlighet og evne til nytenkning i sentrale posisjoner i den offentlige forvaltning.

Det viktigste er å kunne se sine nærmeste i øynene uten å skamme seg skriver forfatteren et sted i boken. Da han var altfor ung måtte han ta livsavgjørende valg i forhold til konfrontasjon eller samarbeid, det har preget hele hans liv som politiker, administrator og leder.

Rettferdighet har jeg aldri hatt lett for å definere. Jeg vet at det er tusenvis av mennesker som sier: "Du kunne ikke gjøre noe annet, du kunne ikke gjøre noe med det." Det spiller ingen rolle, for jeg sier at JEG opplevde dette som UUTHOLDELIG.

(Bernt H. Lund sitert i Arne Johan Vetlesens bok: Hva er etikk)

Forlag Conflux

Utgivelsesår 2009