Verdirealisering - til det gode?

studier i verdietikk

av (forfatter).

Unipub forlag 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg verdietikk og målgruppen er primært etikkstudier på universitets- og høgskolenivå. Til grunn for teoriutviklingen ligger analyser av tekster fra aktuell samfunnsdebatt både nasjonalt (NOU-er) og internasjonalt (globaliseringen). Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Verdietikk er et forsømt fagområde. Det er alt annet enn klart hva som ligger i begrepet "verdi", og enda mindre hvilken vekt verdisynspunkter kan og bør tillegges i etikken. Verdi er blitt et nøkkelord i samfunnsdebatten, og etikk ses som et spørsmål om verdirealisering. Men blir ikke dette for enkelt? Det er grunn til å spørre om verdirealisering alltid er til det gode. Det er nemlig ikke gitt at verdibegrepet fungerer positivt i etikken. Hensikten med denne boken er å bidra til en mer reflektert språkbruk og argumentasjon ved et teoretisk oppryddingsarbeid som avklarer hovedpremisser for verdietisk teori. Videre vil dette bli sett i forhold til andre normative teorier, som dyds- og pliktetikk. Spesiell oppmerksomhet får etikkens narrative og hermeneutiske rammer. Etikk fremstilles som et spørsmål om virkelighetstolkning. Boken egner seg i første rekke for personer som studerer eller underviser i etikk på universiteter og høyskoler. Det er imidlertid lagt vekt på å finne en livsnær og allmennforståelig tilnærming til etisk teoridannelse. Teoriutviklingen er knyttet til analyse av tekster fra aktuell samfunnsdebatt i offentlige utredninger og bøker om globalisering. Slik får boken også et tilsnitt av debattinnlegg med allmenn interesse. Ivar Asheim (f. 1927), dr. theol., var fra 1970 til 1979 professor i religionspedagogikk og fra 1979 til 1994 professor i etikk ved Det teologiske Menighetsfakultet i Oslo. Fra 1965 til 1970 var han direktør for Det lutherske verdensforbunds teologiske avdeling (Genève) og organiserte da et omfattende internasjonalt studiearbeid i sosialetikk. Han har spesielt arbeidet med religionspedagogiske og etiske grunnlagsproblemer, men har i bøker og artikler ellers belyst et bredt spektrum aktuelle debattemner: politisk etikk, romvåpen og forsvar, rettferdig fordeling, naturvern, genteknologi, dannelse og kultur, økumenikk, estetikk.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788274772229

EAN 9788274772229

Språk Bokmål

Sider 191

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket