Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka gir en tidsreise i norsk mathistorie og viser europeisk påvirkning, med lokale eksempler og historisk materiale fra Rørosregionen og Nord-Østerdal. Den inneholder blant annet statistikk, oppskrifter, eksempler, fakta og historisk bakgrunn. Med litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Her presenteres den norske og nordiske mathistorien sett i et europeisk perspektiv, krydret med lokale eksempler fra rundt om i landet generalt og Rørosregionen spesielt. I nasjonalt, nordisk og europeisk perspektiv ser forfatteren på tiden fra middelalderen og fram til idag. Hvordan overlevde forfedrene våre i uår? Hva spiste de i gode år? Hva var vanlig og uvanlig? Likheter og forskjeller mellom landsdeler, by og land og tilgjengelighet på naturressurser gjennom tiår og århundreder. Overgangen fra kjøtt til korn, bruk av barkebrød og meskbrød og mye annet settes under lupen. Vi får også et spennende innblikk i husholdningsbudsjettet til bergknekt Anders Quax og hans familie. Oppskrifter på tradisjonsrike retter fra kulturhistorien vår, inspirasjon til kjøkken og leselyst hører også med.
Forlag Breidablikk forl.
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788292459256
EAN 9788292459256
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 106
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket