Både politisk og historisk markerer 9. april 1940 en av norgeshistoriens viktigste merkesteiner. Okkupasjonen av Norge og de erfaringer vi siden har trukket av dem, har etterhvert i stor grad preget både historien og norsk etterkrigspolitikk. I denne boken tar historiker Ole Kristian Grimnes og stortingspresident Jo Benkow for seg 9. april i et større perspektiv. De gir overblikk fra hver sin kant, og trekker frem nyanser ved denne dagen som det først er mulig å skimte etter 50 års ettertanke.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1990