Vekst i det vanskelige

utsatte barns liv og fortellinger

av (redaktør) og Hanne Johnsen (illustratør).

Gyldendal akademisk 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En gripende dokumentar om barneskjebner.

Hanne Johnsen har fotografert og intervjuet utsatte barn og unge, og noen av disse har hun fulgt i fire år. Barna deler sine erfaringer og hardt ervervede kunnskaper om frykt, vold, rus og omsorgssvikt, men også sin opplevelse av utvikling, mestring og håp.
"Denne boka handler om hvordan vi skal sikre gode oppvekstvilkår og ikke minst fange opp dem som faller utenfor det sikkerhetsnettet samfunnet har vevet i håp om å sikre dem velferd og trygghet. Hanne Johnsens bok gir innblikk i barneskjebner som berører leserne. Barna forteller henne tillitsfullt om sine liv ? både i fortid og i nåtid. Men viktigst av alt: De formidler den framtiden de drømmer om".
? Fra forord av Thorvald Stoltenberg
.
Ved bruk av foto og intervjuer har Johnsen laget en gripende dokumentar, som ligger til grunn for fagkapitlene. Disse er skrevet av psykologer, psykiatere, sosionomer og andre som har jobbet med og forsket på utsatte barn.
Fagkapitlene er skrevet av: Pål Christian Bergstrøm, Jelena Botsjarova, Are Evang, Anna Margrete Flåm, Jelena Grigorenko, Igor Grigovitsj, Ulrika Håkansson, Kari Killén, Øyvind Kvello, Natalija Rybatsjek, Kirsten Sandberg og Haldor Øvreeide.
Med boken følger noen av intervjuene som «kortfilmer», det vil si at man kan høre dem med (skriftlig) oversettelse. De finnes på nettstedet www.gyldendal.no/vekst-i-det-vanskelige. For å se filmene må man kjøpe boken, som inneholder en engangskode,.for deretter å.registrere seg på nettstedet.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205423190

EAN 9788205423190

Språk Bokmål

Sider 509

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Når barn utsettes for vold, overgrep eller omsorgssvikt, er psykisk skade alltid et faktum. Dette etterlater seg spor i barnet for resten av livet. Derfor er det så viktig at vi er observante. Det er ikke bare blødninger, blåmerker og andre tegn på fysisk vold som kan indikere mishandling. Om et barn er nedtrykt, spiser lite og ikke har ordentlige klær, må det legges merke til og vekke vår interesse. Og vi må ikke glemme at barn av mange årsaker ( skam, frykt, manglende forståelse) vil skjerme familiene sine og skjule det de blir utsatt for hjemme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det som ikke knekker deg, styrker deg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er stor forskjell på om barn møter motgang alene, kontra det å ha støtte og beskyttelse fra omsorgspersoner det har tillit til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For mange, ikke minst i våre vestlige land, blir barnets omsorgsmessige skuffelser ofte skjult i diagnoser som individualiserer problemene til barnet og øker risikoen for at det får en fremtid som avviker og varig avhengig. Diagnoser og liknende atferdsmessig kategorisering av barn kan bidra til en marginalisering som skjuler omsorgssvikt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når måten barnet blir møtt på er avhengig av foreldrenes indre tilstand og i liten grad har å gjøre med hva barnet gjør, og i enda mindre grad med hvordan barnet har det inni seg , vil integreringen av barnets indre og ytre være mangelfull. Egne følelser er underordnet og betyr ingenting - det blir tomt. Når det er tomt og innholdsløst, blir verden skummel og uforutsigbar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket