Veje til lokalt e-demokrati

organisering, mål, virkemidler og resultater

av (forfatter).

Akademisk publisering 2010 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Hvordan skapes lokalt e-demokrati og hva skal til for at det slår rot i omgivelsene? Signe Bock Segaard setter i denne boken søkelys på hvordan e-demokrati iverksettes og organiseres, samt hvilke resultater e-demokrati genererer i utvalgte danske og norske kommuner. Hensikten er å belyse mekanismer som fremmer og hindrer rotfesting av lokalt e-demokrati i kommunal regi. Segaard viser hvordan lokale e-demokratiprosjekter er kontekst-avhengige og at suksess i høy grad betinges av lokale ildsjeler, tålmodighet og åpenhet for tilpasning og nye muligheter. Det settes blant annet et kritisk lys på eksterne og kommersielle IT-aktørers rolle. Lokale ildsjeler synes å være viktigere for suksess enn både IT-konsulenter, store budsjetter og profesjonell markedsføring. I tillegg fremheves betydningen av et samspill mellom det lokale medielandskapet og det lokale e-demokratiet. Med utgangspunkt i klassiske teorier innen demokrati og organisasjon, samt på grunnlag av empiriske caseanalyser utvikler Segaard tre modeller: en for prosessevaluering av e-demokratiprosjekter, en for analyse av lokalt e-demokrati i et demokratisk læringsperspektiv, samt en for årsaksanalyse av iverksettelse av e-demokratiprosjekter.

Forlag Akademisk publisering

Utgivelsesår 2010