Veier og omveier

20 historiske miniatyrer

av (forfatter).

Bokbyen 2016 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

De som forteller historier, legger sine egne normer, behov og forutsetninger inn i historiene. Dette gjelder ikke bare journalister i sine fortellinger om dagens små hendelser, men også historikere i sine fortellinger om hendelser som er byggeklosser i vår evige, samlede historie.

Fortellingene om tidligere hendelser påvirkes også av den tid de fortelles fra, idet nye normer, ny viten og nye hensyn tas med.

I denne boken lar forfatteren tretten historiske personer selv fortelle sin historie. Deres behov kan være å supplere, forklare eller utdype noe i den historie som i dag vanligvis blir fortalt om dem, eller påpeke feil. De forteller sin historie med nåtidens stemme. Noen av personene er så lite kjent at det er vanskelig å sammenholde deres fortelling med alternative fortellinger.

Når det gjelder de mest kjente personene, viser teksten blant annet at Picasso har behov for å rettferdiggjøre sitt forbruk av kvinner og Columbus ønsker å forklare bedre hvorfor så mye gikk galt for ham.

Syv av historiene er fortellinger om fiktive personer. Bortsett fra Nora Helmer, representerer disse fiktive personene ukjente mennesker som har en plass i den samlede historie. Ingen kan fortelle en konkurrerende historie om dem. Slik er disse fiktive fortellinger de mest korrekte historier i denne boken.

136 sider, 13 x 20,5 cm,
innb.

Bokdetaljer

Forlag Bokbyen

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788283160420

EAN 9788283160420

Språk Bokmål

Sider 136

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket