Veien til Mandalay

en reise fra Burma til Myanmar

Dreyers forlag 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Dette er fortellingen om en av de få store positive historiene i verdenspolitikken de siste årene. Det er også fortellingen om et folk som har reist seg opp, gang på gang, i møte med en brutal overmakt.

Få land er så mystiske og gjenglemte som Myanmar. På et halvt århundre forvandlet overtroiske generaler et av Asias rikeste land til å bli et av verdens fattigste. Myanmar ble en hvit flekk på kartet, et sted man unngikk både som turist og investor. Men i 2011 skjedde det utenkelige - generalene snudde. Politiske fanger ble satt fri. Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ble ikke bare løslatt men også innvalgt i det nye parlamentet. Plutselig ble den gamle drømmen om et demokrati noe realistisk, noe man kunne tro var sant.

Aftenposten-journalist Kristoffer Rønneberg har reist rundt i Myanmar på en rekke turer de siste fem årene. Han har sett hvordan landet har beveget seg fra en slags kollektiv depresjon til en gryende optimisme. Myanmars snuoperasjon er ikke uten tilbakeslag. Vil de demokratiske kreftene klare å seire? Vil landet lykkes i å ta imot millioner av turister i året uten å falle i den samme fellen som nabolandet Thailand? Vil myndighetene evne å ta vare på sine enorme naturressurser uten å bli utnyttet av stormaktene? Og: Hvorfor valgte generalene å snu?

Rønneberg tar leseren med på en reise fra rismarkene i sør til gullet og de grønne skogene nord i Myanmar. Underveis får vi et innblikk i landets stolte historie, dets fantastiske natur og den sjarmerende, fortsatt eksotiske kulturen.

Forlag Dreyers forlag

Utgivelsesår 2015

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Da syklonen Nargis traff Ayeyarwady-deltaet 2. mai 2008 med en vindstyrke på opptil 165 kilometer i timen og enkelte vindkast så kraftige som 215 kilometer i timen, var det nesten ingen av de 3,5 millioner innbyggerne i dette tettbefolkede området som visste hva som rammet dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nargis er den verste naturkatastrofen i Myanmars historie, og en av de mest ødeleggende som har rammet menneskeheten i moderne tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Militærregimet endret nylig det blårøde nasjonalsymbolet til et gult og grønt flagg med en stjerne i midten - en beslutning som ble fattet uten at befolkningen hadde et ord med i laget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøker som omhandler Myanmar/Burma. Både skjønnlitteratur og sakprosa.