Sammen med fotograf Ørjan F. Ellingvåg besøker forfatteren 10 land og seks verdensdeler hvor livsgrunnlaget er utsatt for dramatiske forandringer på grunn av menneskeskapte klimaendringer. Gjennom tekst og bilder viser de hvordan klodens tilstand er, og hvordan vi alle påvirkes.
Dramatisk og rikt illustrert beretning fra en reise rundt en klode preget av klimaets forverring. I Ved vippepunktet rapporterer journalist Frode Frøyland fra en klode i krise. Han besøker blant annet et Brasil der regnskogen er truet av vår tørst etter biobrensel, et Kina innhyllet av tåke fra kullkraftverk, et Australia der bøndene opplever det syvende uåret på rad, et Darfur der fastboende er fordrevet av nomadefolk på jakt etter beiteland, et Grønland der isen renner ut i havet i et tempo som øker og øker. Fellesnevneren for alle disse stedene: Livsgrunnlaget til folk er i dramatisk endring på grunn av klimaets svingninger. Med et blikk for enkeltmenneskene som berøres og for hvordan skjebnene deres er knyttet sammen, og en evne til å gjøre vitenskapelige som ligger bak forståelig, får Frøyland frem hvorfor klimaendringenes virkning i sannhet kan beskrives som en global krise. Ørjan Ellingvåg har tatt de fantastiske bildene som ledsager fortellingen. Utgangspunktet for boken var reportasjeserien "Klode i krise" som gikk i Dagens Næringsliv høsten 2007.Om forfatteren:Frode Frøyland (f. 1973 i Sauda) er journalist i Dagens Næringsliv. Siden 2004 er han avisens korrespondent i New York. Ved vippepunktet er hans første bok.
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788205383203