Blant Barcelonas tradisjonsrike bakgater, smug og kneiper sirkulerer et mystisk trusselbrev: Spissen skal myrdes ved solnedgang. En nyinnkjøpt engelsk centerforward, eller spiss i byens 1. divisjonslag blir da også drept, og det uten at den drevne detektiven Pepe Carvalho kan forhindre det. Det skjedde ikke slik man hadde ventet, men det gjør det vel sjelden? Pepe klarer ikke å fri seg fra tanken på at Barcelona som OL-by i 1992 kan ligge til grunn for mordet. Men hvorfor ta livet av den prektige Mr Mortimer?!
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1991