Omtale fra forlaget
Stortingsvalget i 2013 var et historisk valg. Valget resulterte i dannelsen av en ny regjering bestående av Høyre og Fremskrittspartiet. For første gang i sin førtiårige historie kom Fremskrittspartiet inn i regjeringskontorene.
Men var valget egentlig et uttrykk for et politisk systemskifte blant velgerne? Har velgerne beveget seg mot høyre, eller er det andre forklaringer på valgresultatet i 2013? Var «regjeringsslitasje» årsaken til at den rødgrønne regjeringen tapte valget, eller ønsket velgerne en ny politisk kurs? Mens stortingsvalget i 2009 ble betegnet som et stabiliseringsvalg, kan det virke som om velgervandringene var tilbake på et høyere nivå i 2013. Men er dette riktig?
Like etter et valg florerer det med sprikende tolkninger og forklaringer på hvorfor valgresultatet ble som det ble. I denne boken foretar vi en systematisk analyse av norsk velgeratferd med utgangspunkt i valget i 2013. Analysene er imidlertid ikke begrenset til dette valget, men trekker veksler på tidligere undersøkelser innenfor rammen av Valgforskningsprogrammet ved Institutt for samfunnsforskning.
Bidragsytere: Bernt Aardal, Johannes Bergh (red.), Toril Aalberg, Frode Berglund, Anders Todal Jenssen, Rune Karlsen og Bjørn Erik Rasch.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2015
Format E-bok
ISBN13 9788202495008
EAN 9788202495008
Språk Bokmål
Sider 280
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket