Vår forunderlige hjerne

av (forfatter).

Kolofon 2019 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Relativt uhøytidelig, ofte morsom, men dypt alvorlig ment bok, oppfølger av flere tidligere, («Fra tro til virkelighet», «Det plurale jeg. Normalt å være spaltet» o.a.) Forfatteren som er psykolog, retter fortsatt skytset mot religionene, ideologiene, psykiatrien. Hun anser ikke mennesker med merkelige opplevelser for psykotiske. Derimot oppfordrer hun alle til å bli bedre venn med underbevisstheten sin, og henviser til anerkjente forskere som Freud, Jung og Schjelderup.
Boken er provoserende og personlig, med mange avslørende blikk også på forfatteren, som kaller seg ateist, men likevel godtar kontakt med «indre jeger». Blant annet tok hun en fight med Paulus, et slikt indre jeg, på grunn av hans reaksjonære kvinnesyn. Alt og alle som eksisterer og har eksistert, synes ifølge denne tankegangen å henge sammen. I sum: Paranormale opplevelser er ikke i seg selv galskap, men kan være utgangspunktet for uante evner - som hennes automatiske tegninger - og ny, forunderlig innsikt. Forfatteren skriver levende, billedrikt og presist. Hun viser åpent sin avstand til tradisjonell psykiatrisk behandling, og foreslår at diagnosen schizofreni utelates, eller at slike tilstander heller kalles «evne til spaltning av psyken». Det ville åpenbart utgjøre en stor forskjell for mange pasienter som nå diagnostiseres som psykotiske, om de ikke lenger ble ansett som mentalt syke.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788230019146

EAN 9788230019146

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket