Vår felles eiendom

tar vi vare på allemannsretten?

Pax 2001 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Denne boka handler om allemannsretten, den retten vi alle har til å ferdes i andres utmark, sette opp telt og plukke bær og sopp. Brox hevder at vi tar allemannsretten for gitt, men han håper med denne boka å få noen til å innse at dette kollektive godet må tas målbevisst vare på.
Hva er det som truer denne retten, som innebærer så mange opplevelsesmuligheter for oss alle? Brox forsøker å spesifisere de endringene i samfunnet som kan komme til å undergrave vår frihet til ferdsel . i skogen, på fjellet og i strandkanten.
Overforbruk og slitasje, "hyttepalasser", sviktende utmarksetikk, "anglo-amerikanske" grunneierholdninger og kommersialisering er trusler som det er viktig å ha beredskap mot. Men enda viktigere mener forfatteren det er å vedlikeholde det gode forholdet som ennå består mellom grunneiere og brukere av utmarksgodene. Her står den vanskelige rovdyrkonflikten sentralt: Om det ikke kan finnes kompromisser som både bygdefolk og byfolk kan leve med, kan det bli utrivelig i utmarka.
Brox mener også allemannsrettens økonomiske sider, og tar opp spørsmålet om den i en globalisert verden trenger sterkere lovbeskyttelse.

Forlag Pax

Utgivelsesår 2001

1 bokelsker følger dette verket.