Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken presenterer en beskrivelse av det norske sørpolitiske systemet som har formet landets institusjonelle arkitektur og nasjonale danning. Den beskriver først og fremst kampen om ulike typer makt innenfor det norske systemet for utenriks- og bistandspolitikk, men dens tilnærming har relevans for å forstå den generelle utviklingen av det moderne Norge. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Utviklingshjelp, utenrikspolitikk og makt . Den norske modellen kom første gang ut i 2003. I denne reviderte 2. utgaven føres analysen av norsk utviklings- og utenrikspolitikk helt frem til i dag.
.I boken vises hvordan systemiske trekk som elitesirkulasjon og korporativisme har forsterket seg på en rekke områder. Den dokumenterer også hvordan utviklingspolitikken og utenrikspolitikken i de senere årene har mobilisert stadig større deler av samfunnet og utvidet sin maktbasis i Norge. Den gir slående eksempler på hvordan verden fortsatt modelleres i hjelperens perspektiv, og på hvordan vanskelige politiske spørsmål reduseres til enkel moraliserende posering. Dessuten diskuteres sentrale nasjonale institusjoner (som Røde Kors, NRK og Riksrevisjonen) og deres roller.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788205391994
EAN 9788205391994
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 344
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket