Utvikling og reform av videregående skolematematikk

av (forfatter), Petter Thorsrud (foto) og Espen S. Ore (redaktør).

Lanser forl. 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Forsøksgymnaset startet som et skoleopprør i 1967 og ble en alternativ skole, eid av Oslo kommune. Den ble spådd et kort liv. Og utrygt ble det, men ikke kort: Et tredels århundre hittil, under 3 forskjellige skolelover. Og hittil på fire steder: Tøyen, som var for trang; Hammersborg, som måtte rives; Lakkegata, som måtte selges; Linderud, som må få plass til ny mediaskole. Sinsen femte, fra høsten -02.
Forsøksgym har alltid måtte slåss for å overleve. Et par tusen elever og over hundre lærere har jobbet der. Skoledemokratiet har hele tiden vært det viktigste. Strukturen fra -67, "Oslomodellen" for skoledemokrati, har vist seg robust og har i hovedtrekk vært uendret, med A-møte og Råd med ukentlige møter, og årlig valg av skoleleder. Fagforsøk har vært drevet omtrent hele tiden, og i nesten alle fag. De var viktige for lærerne,
elevene, skolen vår, og hele skoleverket. Matematikkforsøkene hadde som en målsetting å forberede for den datautviklingen som vi visste ville komme. Lettest er det å vurdere dataforsøkene. De førte til at skoleverket alt fra -69 fikk planmessig undervisning i elektronisk databehandling, med det første lærerkurs og den første offentlige eksamen i 1970. - før Tyskland, Frankrike og resten av Norden. Det var egentlig rimelig, for Norge var også først ute med å få seg en elektronisk datamaskin og tilhørende fagmiljø.

Bokdetaljer

Forlag Lanser forl.

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788273282644

EAN 9788273282644

Omtalt sted Oslo

Omtalt person Forsøksgymnaset i Oslo

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket