Når personar med utviklingshemming blir gamle, står mange kommunar overfor store og nye oppgåver. Gjennomsnittsalderen for personar med utviklingshemming aukar og den høge levealderen stiller andre krav til tenestetilbodet enn slik det vart lagt opp til ved ansvarsovertakinga i 1991. Heftet byggjer på ein undersøking i Ørskog. Både hjelpetilbodet i heimen og tilbodet på dagtid og i fritida står sentralt. Heftet drøfter ulike modeller og løysningar for kva slags bustad og former for samlokalisering som er aktuelle i den nye situasjonen. Har litteraturliste.
Mange kommunar står overfor store og nye oppgåver når personar med utviklingshemming blir gamle. Det gjeld særskilt i kommunar der mange personar med utviklingshemming vart buande etter at dei store institusjonanae vart nedlagde ved HVPU-reforma. Boka byggjer på ein undersøking i Ørskog, der både hjelpetilbodet i heimen og tilbodet på dagtid og i fritida står sentralt. Føremålet med undersøkinga var å gi betre kunnskap og erfaringsgrunnlag når tilbodet skal tilpasssast dei endringane i behov som følgjer med høg alder. Boka drøfter ulike modeller og løysingar for kva slag bustad og former for samlokalisering som er aktuelle i den nye situasjonen.
Forlag Aldring og helse
Utgivelsesår 2005