Utdanning og sosial utjevning

om tilpassing, seleksjon og reproduksjon

av (forfatter).

Unipub forlag 2012 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar opp spørsmålet om hvorfor vi i Norge ikke lykkes fullt ut med å realisere målsettingen om lik rett til utdanning. Forskning viser systematiske forskjeller i utdanningsutbytte som ledes tilbake til elevenes og studentenes sosiale og kulturelle bakgrunn. Forfatteren diskuterer her ulike løsninger som knyttes til ideologi og vitenskapsteori, og introduserer sentrale teorier om rettferdighet, likhet og makt, med tilpasset opplæring som et nøkkelbegrep. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I Norge har lik rett til utdanning lenge vært en politisk og pedagogisk målsetting på tvers av partier. Forskning avdekker imidlertid systematiske forskjeller i utdanningsutbytte, som føres tilbake til elevenes og studentenes sosiale og kulturelle bakgrunn. Utdanning reproduserer sosiale forskjeller.
Denne boken tar opp spørsmålet om hvorfor vi ikke fullt ut lykkes med å realisere målsettingen. Kristiansen knytter diskusjonen av løsninger til ideologi og vitenskapsteori, og han introduserer sentrale teorier om rettferdighet, likhet og makt, som i dag er lite kjent på norsk. Tilpasset opplæring fremstår som et nøkkelbegrep. Vil en bedre tilpassing av opplæringen til elevenes evner og forutsetninger bidra til sosial utjevning og derved også et mer rettferdig utdanningssystem?
Andrew Kristiansen er professor i pedagogikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT, Norges arktiske universitet.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788274775510

EAN 9788274775510

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 195

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket