Fantene har alltid vært et jaget folk i Norge. Til tider var det tillatt å skyte dem. Så sent som i 1930-årene ble det foreslått å tvangssterilisere disse "defekte og forulykkede individer". Familien Bredesen er en av de siste familier blant "båtfantene" på Sørlandet. Oline og sju av barna forteller her sin historie. Faren som døde i 1962, hadde tilbrakt 62 år i fanteskøyta. De fleste barna ble født ombord. De forteller om barndom og oppvekst, om konflikter med storsamfunnet, om vergeråd og skolehjem, flukt og lange vandringer tilbake til skøyta, hjemmet deres.
Utgivelsesår 1986
ISBN13 9788203152870