Forfatterne viser vandreturer og sykkelturer i Nederland. De presenterer de mindre kjente områdene og stedene som er verd å besøke. Boken gir også bakgrunnsinformasjon og praktiske tips. Boken er delt opp i to, der første del handler om nederlandsk historie og presenterer områdene. I del to beskrives tolv turer i disse områdene. Hver tur har en kort karakteristikk, turbeskrivelse og kart.
Tror du at NEDERLAND er for lite, trangt, lavt, vått, folksomt og ikke er noe ferieland? Feil! Millioner av turister besøker Nederland på grunn av den vakre og spennende byen Amsterdam, den fargerike tulipanblomstringen, det liberale levesettet, den imponerende havnen i Rotterdam og de lange sandstrendene. Det at Nederland også byr på andre overraskende sider er noe bare få kjenner til. Landskap som er enestående i verden og som står for en uforglemmelig opplevelse når du krysser dem til fots, på sykkel eller i kano: mudderflater på Vadeøyene, krokete diker langs gamle elvefar, strake poldere under havnivå, historiske byporter, pakkhus og møller, våtmarken i deltaet til landets to store elver.
Forlag Stichting Stapel
Utgivelsesår 2007