Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren går helt tilbake til sin egen barndom og oppvekst og forteller i den skjønnlitterære erindringens form om etterkrigstidens Porsgrunn og Herøya. Det er en fortelling med stor allmenngyldighet om den norske gjenreisningen opplevd med barneøyne, og med en sterk personlig tematikk om indre spenninger i en familie. Gjennom vekslinger mellom humor og alvor, mellom nåtidskommentarer og tilbakeblikk, gjennom mylderet av personer og små og store hendelser, føres leserne inn i en verden av krasse og tydelige klasseskiller.
Omtale fra forlaget
I essayet Det lange friminuttet (1998) ga Harald Berntsen en fremstilling av hva som rørte seg blant ungdom under høyere utdanning på 1960-tallet, og som resulterte i det såkalte studentoppgjøret.
I Ut går forfatteren helt tilbake til sin egen barndom og oppvekst og forteller i den skjønnlitterære erindringens form om etterkrigstidens Porsgrunn og Herøya. Det er en fortelling med stor allmenngyldighet om den norske gjenreisningen opplevd med barneøyne, og med en sterk personlig tematikk om indre spenninger i en familie. Gjennom vekslinger mellom humor og alvor, mellom nåtidskommentarer og tilbakeblikk, gjennom mylderet av personer og små og store hendelser, føres leserne inn i en verden av krasse og tydelige klasseskiller.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2001
Format Innbundet
ISBN13 9788203184642
EAN 9788203184642
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt sted Telemark
Språk Bokmål
Sider 144
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket