Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Filosofen Spinoza trekkes ofte fram i debatter om global politikk og klassekamp. Forfatteren hevder at det finnes dyptliggende feiltolkninger av Spinoza i Negri og Hardts bok Imperiet (2005). Samtidig hevder han at det er riktig at den form for kapitalisme vi har i dag i land som Kina, India, Japan, Venezuela og Brasil, ligner på økonomien i Europa på Spinozas tid.
Omtale fra forlaget
I.2000 ga Antonio Negri og Michael Hardt ut boken Empire, som kom i norsk utgave i 2005 med tittelen Imperiet. Dette verket ble.av Slavoj Zizeck kalt for vår tids versjon av Det kommunistiske manifest. Boken ble et sentralt verk i debatten om globaliseringen. Negri og Hardt la fram et syn på global politikk og klassekamp som var inspirert av den klassiske filosofen Benedikt Spinoza (1632-1677). I Universets ansikt hevder Jørgen Sandemose at det finnes dyptliggende feiltolkninger i Empire. Men samtidig mener han at det er riktig at den form for kapitalisme som vi i dag finner i land som India, Kina, Japan, Venezuela og Brasil har bestemte likhetstrekk med økonomien i Europa på Spinozas tid. Mot denne bakgrunnen gir han en kritikk av mye moderne globaliseringsteori og samtidig en grunnleggende innføring i Spinozas ontologi og politiske filosofi.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788203193712
EAN 9788203193712
Omtalt person Benedict Spinoza
Språk Bokmål
Sider 361
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket