Boken inneholder en samling dikt om blomster. Dette er forfatterens fjerde diktsamling.
Forunderlig og vakkert
Blomster og naturens forunderlige skatter av skjønnhet fascinerer mange, også gårdbrukeren, gartneren og lyrikeren Inger Hjelpestein. Hun presenterer i boka «Blomsterdikt», med undertittelen «Undring i blomstereng», en stillferdig og respektfull hyllest til noen av naturens vakreste vekster.
Boka er informativt illustrert av naturfotograf Hans Olav Granheim. Hver enkelt blomst har fått sitt eget dikt, og hvert dikt sitt eget bilde. I tillegg finnes også fakta-beskrivelser av blomstenes forekomster, størrelse og når de blomstrer.
«Blomsterdikt» er derfor noe mer enn en bok til påminnelse om lys, sol og varme i lesekroken på mørke vinterkvelder. Boka gir også fakta-kunnskap om en del av floraen som både stor og liten bør ha del i.
En vakker bok i nydelig design som gir sommerlige opplevelser og som minner oss om alt vi har å glede oss til - neste sommer.!
Inger Hjelpestein
Født 1952, oppvokst på Hjelpestein, en gard på Vestre Toten, utdannet gartner, gårdbruker siden 1981.
Hun har tidligere utgitt tre diktsamlinger:
«Du ska itte blaske og søle med orda», 1998
«Takk blomstereng for denni såmmår`n», 2000
«Bære en ser Mjøsa», 2004.
Forlag Alfa forl.
Utgivelsesår 2008