Landskapsmaleren Peder Balke var forut for sin tid - én generasjon før norske malere begynte å flytte fokus fra Italia og Tyskland til Paris, oppholdt han seg der og hentet inspirasjon i fransk malerkunst. Hans revolusjonerende teknikk og særegne gjengivelser av marine landskap, særlig fra Nord-Norge, har vakt oppsikt i senere år. Han er den skandinaviske kunstneren som er best representert i Louvre, og i denne boken er hans utstilte verker der samlet. Med sammendrag på norsk og forfatterpresentasjon bak i boken.
Parallell tittel A Norwegian painter in the Louvre : Peder Balke (1804-1887) and his times
Forlag Instituttet for sammenlignende kulturforskning Novus
Utgivelsesår 2006
Serie Institutt for sammenliknende kulturforskning. Serie B (119)
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt person Peder Balke
Språk Flerspråklig Fransk Engelsk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.