Ulveslekt

av (forfatter) og Egil Torin Næsheim (illustratør).

Trysil-forl. 2011 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boka følger en ulvefamilie i utvikling, og bygger i stor grad på faktiske hendelser og observasjoner, på avisartikler og kildeutsagn. Vi får se hvordan ulvefamilien innretter sitt liv og hvordan det går ut over andres.

ULVESLEKT av Kristian Overskaug, Trondheim, er ei bok om dramaene i naturen. Vi følger vi ei ulveslekt gjennom dyrenes mangfoldige liv på Finnskogen, på Sørlandet, nesten til Stockholm - og nesten til Polarsirkelen! Vi kan lese om imponerende vandringer, råskap i kamp på liv og død om revirer og mat, og om konfliktfylte forhold til husdyr og mennesker. Vi får et innblikk i livet på skogen som de færreste av oss ellers har muligheter for. Vi følger tett på dyrenes kamp for tilværelsen. Sau og elg, ulv og bjørn, ørn og kjøttmeis... alle er vi en del av den samme naturen, den samme verden. Den internasjonalt anerkjente kunstneren Egil Torin Næsheim i Fredrikstad har laget fantastiske illustrasjoner som levendegjør handlingen i boka. Elgen gjør sine siste svake spark med frambeina. Slaget er tapt. Ulvene venter bare på at den skal dø. Det gir god mat i noen dager. Mat til dem og etter hvert til andre. Slik er naturen. Full av dramatikk. En dramatikk som berører alle, ville og tamme dyr - og mennesker. Vi er alle av den samme verden... Det er både nærhet og vide perspektiver i Kristian Overskaugs bok om et emne som er særdeles aktuelt nettopp i vår egen tid. Han har mye kunnskap om dyrenes atferd, og har fulgt tett på hendelser og medieoppslag spesielt om ulv og bjørn og elg og sau. Hans bok er informativ og spennende. Det er en dramatisert beretning som i stor grad bygger på faktiske hendelser gjennom de siste 30 år. Den er ikke noe kampskrift for eller imot ulv.

Forlag Trysil-forl.

Utgivelsesår 2011