Boka forteller om en montenegrinsk families opplevelse av ufred og lidelse gjennom hundre år, fra kampene mot tyrkerne på slutten av 1800-tallet til bombingen av Beograd i 1999. Forfatteren skildrer hvordan Jugoslavias stormfulle historie avgjorde familiemedlemmenes skjebne.
Tre generasjoner, sju kriger.
Dette er en nøktern, men bevegende fortelling om en montenegrinsk families opplevelse av ufred og lidelse gjennom hundre år, fra kampene mot tyrkerne på slutten av 1800-tallet til bombingen av Beograd i 1999.
Den delen av Balkan som het Jugoslavia, har med sine stadige rystelser vært som et jordskjelvområde ved forkastningen der kristendom støter mot islam, romersk katolisisme mot østlig ortodoksi, vestlig demokrati mot kommunisme. Forfatteren, en kjent jugoslavisk forlegger, skildrer hvordan Montenegros, Kosovos og hele Jugoslavias stormfulle historie bestemte familiemedlemmenes liv og død. Under den annen verdenskrig var han med Titos partisaner fra han var tolv år gammel, og søsteren Stana var en berømt geriljaleder i kampen mot Hitlers styrker. Hun ble senere Jugoslavias ambassadør i Oslo.
Mot slutten av boken fortelles hvordan forfatteren, som leder av fjernsynskanalen Yutel, forsøker å bidra til å holde landet sammen, men må se drømmen om Jugoslavia synke i grus under snever nasjonalisme og uforsonlig hat mellom etniske grupper.
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788203226120
EAN 9788203226120
Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet
Omtalt sted Jugoslavia
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.