Uekteskap

en studie av proformaekteskap i Norge

Unipub forlag 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Et ekteskap kan være en billett til Norge. Denne boken er basert på intervjuer og gir en sosiologisk vinkling på fenomenet proformaekteskap. Hvordan gjennomføres slike ekteskap, og hva er motivene? Hvilke lover og regler gjelder? Og kan man egentlig kontrollere om et ekteskap er ekte?

Ikke alle ektepar planlegger å leve sammen til døden skiller dem ad. Ekteskapet blir også brukt som en billett til Norge. Etter tre år i et proformaekteskap får den utenlandske parten permanent oppholdstillatelse - med mindre paret først blir avslørt av politiet. Med dagens globale forskjeller er det er en risiko enkelte er villige til å ta. Denne boka er basert på intervjuer med 19 personer som har vært involvert i et proformaekteskap. De forteller om desperasjon, et ønske om å hjelpe, tro på en bedre verden, behov for raske penger, uventede besøk fra politiet, reiser til eksotiske destinasjoner og storslåtte bryllupsfester der alle gjestene føres bak lyset. Boka tar opp hva som motiverer folk til å inngå slike ekteskap, og gir en detaljert oversikt over hvordan ekteskapene gjennomføres. Den gjennomgår også hvilke lover og regler som gjelder på området, og forklarer hvorfor proformaekteskap utgjør en utfordring for myndighetene. For hvordan kontrollerer man om et ekteskap er "ekte"? Pål Vegard Hagesæther er sosiolog og jobber som journalist i Aftenposten.

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2008