Boken er skrevet med utgangspunkt i Altens kommentarutgave fra 1953, som nå for en stor del er foreldet. Fremstillingen er vesentlg utvidet og systematikken er til dels en annen. Det er lagt stor vekt på å få med alle viktige rettsavgjørelser. Foruten en rekke henvisninger til domssamlinger har forfa tteren også tatt med viktige avgjørelser av Høyesteretts kjæremålsutvalg so m ikke er trykt. Boken vil være et nyttig hjelpemiddel for alle som fører sivile saker for domsstolene. Den vil også være til hjelp for domsstolene i deres saksforberedelser og prosessledelse.
Forlag Tano Aschehoug
Utgivelsesår 1991