Tutta

uten mot, ingen ære

av (forfatter), Arne Jørstad Riise (forfatter) og Bjørge Stensbøl (forfatter).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Suzann Pettersen har ligget i tetsjiktet i en av verdens største individuelle idretter i 20 år. I Solheim Cup i september 2019 satte hun den avgjørende putten for Europa mot USA, og hun avsluttet dermed karrieren med et comeback uten sidestykke. Hun hadde fått barn, og det var gått nesten 20 måneder siden sist hun hadde spilt og stilt godt forberedt i en stor turnering. Likevel var hun igjen best når det gjaldt som mest, best under maksimalt press. I løpet av golfkarrieren oppnådde Suzann Pettersen 15 individuelle seiere på LPGA-touren og to major seiere. Hun lå 436 uker på rad innenfor topp ti (de fleste av dem innen topp fem) på verdensrankingen og representerte Europa ni ganger i Solheim Cup. I 2020 mottok hun Hedersprisen på Idrettsgallaen, og hun er livstidsambassdør for NIKE. I 2012 spilte hun sin beste golf og var på høyden av sin karriere. Hun var nummer to på verdensrankingen og lå an til å ta det siste steget helt til topps. I stedet pådro hun seg en ny karrieretruende skade, som kunne stoppet videre spill på høyt nivå. Likevel kom hun tilbake. Hva er det som gjør henne så mentalt sterk at hun kunne komme tilbake gang på gang og prestere i en verdensidrett i 20 år? Her forteller en rå vinnerskalle sin historie om matchene på internasjonalt toppnivå og om livet på og utenfor golfbanen. «Suzann er sannsynligvis det råeste idrettsmenneske Norge har hatt. Jeg rangerer henne helt øverst, for vi har ikke hatt noen andre som har vært i nærheten i en individuell verdensidrett.» Kjetil André Aamodt

Utgivelsesår 2020

ISBN13 9788202483975