Tusen vårar V

oppkoma

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sunnhordland er det geografiske sentrum for romanhandlinga som går føre seg i fyrste halvdel av 1700-talet. Heine Bjødneson kjem heim etter å ha tent i 20-årskrigen i fem år. Han finn ut at Baron Axel Rosenkrantz har brukt ei gamal skuld på berre nokre hundre dalar som eit påskot til å annektere Heine sin odelsgard. Heine må kjempe både for heimgarden sin og for Synva, som ikkje kan gløyme kva som har hendt mellom han og Guro Tomasdotter. Dette er det femte bandet i den historiske romanserien Tusen vårar, som vart innleidd med Sigrid Jonsdotter (2001).

Omtale fra forlaget

Femte bandet i romanserien Tusen vårar er ei levande og dramatisk skildring frå Noreg på 1700-talet. Ei stor forteljing av ein stor forfattar. Oppkoma er det femte frittståande bandet i serien Tusen vårar . Handlinga går føre seg i fyrste halvdel av 1700-talet. Hovudpersonen Heine Bjødneson kjem heim til si sunnhordlandsbygd etter å ha vore og stridt i 20-årskrigen. I mellomtida har den mektige baronen Axel Rosenkrantz tileigna seg odelsgarden hans på urett vis. I romanen opplever me Heine sin strid for å vinna attende garden sin, og hans strid for Synva, som han er gift med. Me opplever ei levande tidsskildring og eit fargerikt persongalleri med menneske som strider både for levemåten og for sitt åndelege liv. Oppkoma er ein roman om dei krefter mennesket til alle tider har bore i seg, som både gjev motbør og vokster.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205358133

EAN 9788205358133

Serie Tusen vårar (5)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1700-tallet

Omtalt sted Hordaland

Språk Nynorsk

Sider 257

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket