Boken gir et innblikk i grunnleggende krefter som påvirker internasjonalt reiseliv. Blant annet klarlegges vesentlige spørsmål knyttet til hvordan man kan forstå turisme som et komplisert samfunnsfelt, og hva som skaper dagens reisestrømmer. Andre temaer som tas opp, er turisme og bærekraftig utvikling, konflikter i reiselivet, forholdet mellom verter og gjester, turismens sosiokulturelle konsekvenser samt miljøutfordringer og den nye turismen. Videre berøres aspekter knyttet til globalisering og det postmoderne. Har kontrollspørsmål, litteraturliste, opplysninger om forfatterne og register.
Boka belyser forholdet mellom turisme og samfunn, og gir innsikt i hva som påvirker internasjonalt reiseliv. Temaer som blir diskutert: turistroller og turistidentiteter, reisemotiver, turisme og utvikling, turismens sosiokulturelle konsekvenser, turisme og konflikt, samt miljømessige utfordringer knyttet til turismen.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2002